Select Page

Solvia crea Innovation Talks com a marc de referència en el qual tant els professionals del sector com la societat puguin expressar com ha d’evolucionar el concepte d’habitatge

ha organitzat la primera Innovation Talks, jornada en la qual es reflexiona i exposa quin és la realitat del mercat de l’habitatge des del punt de vista de la innovació. Sota el títol “Com vivim i com volem viure”, diferents experts del sector immobiliari han reflexionat sobre el paper que han de jugar les immobiliàries en la configuració, disseny i desenvolupament de l’habitatge del futur.

 

Innovation Talks by Solvia pretén convertir-se en un marc de referència en el qual tant els professionals del sector com la societat puguin expressar com ha d’evolucionar el concepte d’habitatge, la construcció i l’urbanisme en el futur. En la seva primera edició, Innovations Talks ha comptat amb la participació d’experts com:

  • Anne Lacaton, arquitecta: Reflexions sobre l’habitatge
  • Domenico Di Siena, arquitecte i investigador: Innovació i Espai Cívic
  • Jaume Prat, crític i blogger: La casa de l’home del Vitrubio
  • Irma Arribas, arquitecta e investigadora: On vius?

Així mateix, l’acte ha comptat amb la presència d’Enric Rovira, sotsdirector general de Banc Sabadell i vicepresident de Solvia, que ha estat l’encarregat d’anunciar públicament a l’equip guanyador del Concurs Pujades de Barcelona. El premi ha recaigut en l’equip format per Federico Ortiz Sánchez i Lucía de Val Cremades. El jurat ha destacat l’enginy del projecte guanyador a l’hora de dissenyar un habitatge capaç d’agregar-se o segregar-se, la qual cosa permet la seva adaptació a les necessitats de l’usuari al llarg del seu cicle vital.

El Concurs Pujades de Barcelona, restringit als nou equips finalistes de Benvingut a Casa · Premio Solvia a la Innovació en el Disseny de l’Habitatge, té com a objectiu d’aplicar les idees del premi sobre un projecte real, construible i comercialitzable al carrer Pujades de Barcelona.

L’aposta de Solvia per la innovació

 

Innovations Talks és una mostra més de les diferents iniciatives que Solvia ha engegat al llarg de l’últim any, en el seu afany per incidir en el desenvolupament d’un nou model de sector immobiliari. Aquí s’inclouen projectes com la creació d’un observatori de l’habitatge, denominat Solvia Innova, i la divulgació de l’estudio Tendències de futur entorn de l’habitatge, el primer que tractava d’incidir sobre l’esdevenir de l’habitatge a Espanya.

Un coneixement que Solvia ja ha traslladat a alguns dels seus projectes. El més clar exemple és la promoció InnovaMaresme, a Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona), que aglutina 10 habitatges unifamiliars que permeten que la casa creixi en funció de les necessitats dels usuaris. Així mateix, aquests habitatges compten amb sistemes avançats d’eficiència energètica, smart home i han estat construïdes amb un nou sistema d’edificació industrialitzada modular integral.

Solvia també va promoure un concurs d’idees per dissenyar un habitatge que complís les demandes actuals de la societat, sota el títol Benvingut a casa · Premio Solvia a la Innovació en el Disseny de l’Habitatge. El seu objectiu era estimular la innovació en el disseny de l’habitatge i generar idees que contribuïssin a definir com hauria de ser la casa del segle XXI. La convocatòria va obtenir una gran resposta, amb 237 projectes presentats.

Ara Solvia ha volgut aglutinar totes aquestes enriquidores experiències i plasmar-les en una única obra que també ha estat donada a conèixer avui. El llibre Premio Solvia a la Innovació en el Disseny de l’Habitatge no solament representa un excel·lent catàleg dels projectes presentats (els 9 finalistes i els altres 24 seleccionats). La seva intenció va més enllà, perquè pretén convertir-se en un exemple que, des de perspectives diferents, es pot fer front a la reflexió genèrica de com ha de ser l’habitatge col·lectiu que la societat demanda.

Veure el llibre:

 

http://solviainnova.es/LibroPremio

Enviar por email