Select Page

Solvia ha publicat avui la quarta edició de l’informe de tendències sobre el sector immobiliari Solvia Market View. En aquest darrer número, la companyia ha centrat el seu estudi en com es desenvoluparà el nou cicle immobiliari a curt i mitjà termini amb la perspectiva de diversos indicadors com l’evolució de la demografia, el preu de l’habitatge, el nombre de compravendes o els visats d’obra nova.

L’anàlisi de Solvia Market View destaca que el mercat residencial a Espanya ha iniciat un nou cicle expansiu, que serà notablement diferent del que va passar entre 2002 i 2008. En aquest sentit, l’informe de la immobiliària indica que la recuperació de l’habitatge no serà uniforme i es produirà a velocitats diferents.

Una altra de les diferències serà el comportament dels preus, àmbit on la companyia preveu que els repunts que es puguin produir seran, en general, moderats i localitzats en els municipis amb més dinamisme i en els quals ja hi ha un creixement de la demanda natural d’habitatge. D’aquesta manera, el model de previsió de preus desenvolupat per Solvia estima una revaloració mitjana de l’habitatge a escala nacional del 7,3% en el període 2016-2020.

 

infografia-NdP-4SMV_cat

 

Respecte a les transaccions, Solvia espera que el nombre de compravendes d’habitatges registri un increment mitjà anual entre el 7 i el 8%, fins a arribar a les 564.000 unitats el 2020. Pel que fa a la producció d’habitatge d’obra nova, la previsió és que les sol·licituds de visats se situïn al voltant de les 100.000 unitats l’any i que es distribuirà per les ciutats amb demanda embassada i solvent com Madrid, Barcelona, Sevilla, Màlaga, Alacant, Còrdova, Bilbao o Sant Sebastià, entre d’altres.

L’informe també recull una radiografia de la liquiditat de les compravendes d’habitatges –entesa com la facilitat per transformar l’actiu immobiliari en efectiu– a través de l’anàlisi de 6.900 codis postals a tot el país. Així, només un 10% dels codis postals d’Espanya tenen una liquiditat alta o molt alta. Per contra, el 78% tenen una liquiditat baixa o molt baixa.

Solvia Store

 L’acte de presentació va anar a càrrec del director general de Solvia, Javier García del Río, i va tenir lloc a la Solvia Store del carrer Alcalá de Madrid. La companyia va iniciar l’any passat una nova etapa, en què posa el focus a oferir els seus serveis no només a qui vol comprar un habitatge, sinó també als particulars que volen vendre’l. Per a això, Solvia està reestructurant la seva xarxa comercial obrint botigues físiques a peu de carrer. En l’actualitat, hi ha obertes 23 Solvia Stores a tot Espanya.

A més, els que van assistir a la presentació de l’informe Solvia Market View van poder gaudir de “Sentir-se com a casa”, una experiència interactiva, desenvolupada en exclusiva per Domestic Data Streamers per a Solvia, que va mostrar les principals emocions que els espanyols volen trobar a casa seva a partir de les dades d’un estudi realitzat a 500 persones.

Enviar por email