Select Page

Els arquitectes Federico Ortiz Sánchez i Lucía de Val Cremades, autors del projecte Cheap is more!, han guanyat el concurs restringit d’habitatges al carrer Pujades, convocat per Solvia amb l’objectiu d’estimular la innovació en arquitectura i la generació d’idees que contribueixin a definir com ha de ser l’habitatge del segle XXI.

Render_duplex_pujades

El concurs convocat per Solvia es tracta d’una iniciativa restringida als nou equips finalistes de “Benvingut a Casa – Premi Solvia a la Innovació en el disseny de l’habitatge”. En aquests equips, se’ls ha ofert participar en una iniciativa que cerca seleccionar una proposta per construir un edifici d’habitatges al carrer Pujades de Barcelona.

Amb aquest concurs es vol fer un pas més en la reflexió sobre l’habitatge que necessita la societat del segle XXI, amb el repte de materialitzar conceptes innovadors en l’habitatge que donin resposta a nous models socials, econòmics, tecnològics i ambientals. Així mateix, la proposta no ha de ser aliena a l’entorn on es desenvoluparà i un dels requisits és buscar com encaixa aquest habitatge, tenint en compte les limitacions físiques i urbanístiques d’una localització urbana concreta.

Cheap is more! ha estat seleccionat com a guanyador per part d’un jurat presidit per Francisco Pérez (director de la unitat de negoci Solvia Promoció i Desenvolupaments) i integrat per Noemí Musquera (Valls-Musquera Arquitectes), Antoni Sorolla (gerent adjunt d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona), Josep Bohigas (Bopbaa Arquitectes), José Luis Martín (director tècnic immobiliari de Solvia) i Anna Guanter (directora d’Innovació de Solvia).

Aquest jurat ha valorat l’enginy de la proposta en el disseny d’un habitatge capaç d’agregar-se o segregar-se que possibilita l’adaptació a les diferents necessitats de l’usuari al llarg del seu cicle vital.

L’acta del jurat es pot consultar fent clic aquí

Enviar por email