Select Page

Concurs convocat per Solvia per seleccionar una proposta per a la construcció d’un edifici d’habitatges al carrer Pujades de Barcelona. Es tractava d’una iniciativa restringida als 9 equips finalistes de Benvingut a casa – Premi Solvia a la innovació en el disseny de l’habitatge. 

Amb aquest concurs s’ha volgut fer un pas més en la reflexió sobre quin tipus d’habitatge necessita la societat del segle XXI, amb el repte de materialitzar conceptes innovadors en l’habitatge que donin resposta a nous models socials, econòmics, tecnològics i ambientals. Així mateix, s’ha tingut especialment en compte que la proposta no fos aliena a l’entorn on s’insereix, per la qual cosa un dels requisits principals era el fet de buscar l’encaix tenint en compte les limitacions tant físiques com urbanístiques d’una localització urbana concreta.

 

Jurat

Ha presidit el jurat Francisco Pérez (director de la unitat de negoci Solvia Promoció i Desenvolupaments) i l’han integrat Noemí Musquera (Valls-Musquera arquitectos), Antoni Sorolla (gerent adjunt d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona), Josep Bohigas (Bopbaa arquitectes), José Luis Martín (director tècnic immobiliari de Solvia) i Anna Guanter (directora d’Innovació de Solvia).

 

Projecte guanyador

concurso-pujadesLa proposta guanyadora, sota el lema “Cheap is more”, ha estat feta pels arquitectes Federico Ortiz i Lucía de Val. El jurat ha valorat aquesta com a proposta guanyadora per l’esforç del projecte per dialogar amb la imatge i l’entorn del Poblenou, amb una interessant lectura física del seu entorn, com també dels models residencials vinculats a l’àmbit del Poblenou i el 22@. El jurat també ha valorat el seu enginy en el disseny d’un habitatge capaç d’agregar-se o de segregar-se, el que possibilita l’adaptació a les diferents necessitats de l’usuari al llarg del seu cicle vital.

 

Enviar por email