Select Page
Solvia, líder en serveis immobiliaris a escala nacional, ha posat a la venda, a través d’un procés ordenat, tres hospitals a Espanya propietat de Banc Sabadell.

Els actius estan actualment llogats al grup hospitalari Quirónsalud, una companyia representativa en serveis sanitaris a Espanya, que, al seu torn, és propietat del grup sanitari alemany Fresenius, el qual va adquirir el 2016 el 100% de Quirónsalud.

Aquesta operació serà una de les de més volum el 2017, any que es preveu que sigui rècord en inversió al nostre país, i està prevista que es tanqui abans de finals d’any. S’espera que l’operació susciti interès entre els inversors. Solvia ja ha rebut diverses ofertes de grups nacionals i internacionals abans que sortís a la venda.

Hospital Quirón Barcelona, considerat un dels hospitals de referència a la ciutat, es va construir el 2006 en un emplaçament privilegiat (plaça Alfonso Comín, 7), a 5 quilòmetres escassos del centre, i consta d’un total de 58.000 metres quadrats.

Hospital Quirón Vizcaya està situat a la localitat d’Erandio (carretera Leioa-Unbe, 33 bis), a 10 quilòmetres del centre de Bilbao, i consta de 19.000 metres quadrats distribuïts en dos edificis.

Hospital Quirón San Sebastián, per la seva banda, va adquirir el 1990 un antic palauet a tan sols 2 quilòmetres del centre de la ciutat (Parque Alcolea, 7), que posteriorment convertiria en hospital, tot formant un complex de tres edificis d’uns 7.000 metres quadrats de superfície.

En l’actualitat, el mercat sanitari presenta una gran escassesa d’oferta davant una demanda creixent, per la qual cosa els inversors es mostren molt interessats a trobar més oportunitats fora dels mercats clàssics (França, Alemanya i el Regne Unit) per drenar capital mobiliari cap al sector sanitari.

El 2017 la inversió immobiliària terciària a Espanya va registrar un increment notable respecte a l’any anterior, afavorida per la millora en la demanda interna, la reducció de l’atur i la dinàmica favorable del turisme, i va mantenir al mateix temps una tendència a la comprensió de rendibilitats a causa de la forta pressió inversora. En són una mostra els més de 7.000 milions d’euros d’inversió en actius no residencials fins a l’agost del 2017, cosa que suposa un increment de més del 60% respecte al mateix període de l’any anterior. Es preveu que el tancament d’aquest exercici registri xifres d’inversió immobiliària superiors a l’any 2016, amb un volum proper als 10.000 milions d’euros.

Solvia s’ha convertit en la companyia líder de serveis immobiliaris a Espanya. Manté una cartera de 148.000 unitats d’actius immobiliaris sota gestió el valor dels quals supera els 31.000 milions d’euros, i dels quals més de 4.300 milions són actius financers. Així mateix, la firma gestiona 1.200 milions d’euros d’actius de sòls en desenvolupament.

Enviar por email